Voorschoten

115 Voorschotenaren verduurzaamden met de actie Winst uit je woning

Succesvolle actie Winst uit je woning

In maart ontvingen alle huiseigenaren in Voorschoten een brief. Daarin stond de uitnodiging om mee te doen aan de gezamenlijke inkoopactie energiebesparingsmaatregelen. Winst uit je woning koopt voor de huiseigenaren de energiebesparende maatregelen in. Daarmee worden de bewoners ontzorgd. Heel veel werk wordt voor hen gedaan, inclusief het aanvragen van subsidie. Dat scheelt veel tijd en uitzoekwerk.

Vrijblijvende offerte op maat

De installatiebedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Ook zijn de prijzen concurrerend. De inwoners konden een vrijblijvende offerte op maat opvragen.

Er kon gekozen worden voor de volgende maatregelen:

  • Zonnepanelen
  • Hybride warmtepomp
  • Vloer- of spouwmuurisolatie
  • Isolatieglas

In totaal maakten 115 huishoudens hiervan gebruik. Een van hen is de heer Ruijtenbeek. Hij liet zijn vloer en spouwmuur isoleren.

Ik hoefde niet lang na te denken

De heer Ruijtenbeek: “Mijn woning was al aardig energiezuinig. De zolder was geïsoleerd en ik had al dubbelglas. De laatste dingen die nog moesten gebeuren waren het isoleren van de vloer en de spouwmuren. Dus toen ik de brief van de gemeente kreeg, hoefde ik niet lang na te denken.”

De heer Ruijtenbeek belde met Winst uit je woning en er kwam iemand langs die de mogelijkheden bekeek, advies gaf en een offerte uitbracht. “Het was heel fijn dat Winst uit je woning al vooronderzoek had gedaan. Daarom kreeg ik een scherpe offerte van een vakman. Dat sprak me erg aan. Als er voor je nagedacht wordt, dan is dat fijn. Bovendien regelde Winst uit je woning de aanvraag van de subsidie voor mij. De eerdere maatregelen betaalde ik helemaal zelf, dus het was fijn dat ik hiervoor subsidie kreeg.”

Beeld: Isolatie van de spouwmuur. De afbeeldingen zijn van Rick Akkerman.

Het was een paar uurtjes werk

Half mei werden de spouwmuur en de vloer geïsoleerd. “Ik had hier geen last van, ik was erop ingesteld. De spouwmuren werden van buitenaf geïsoleerd. Ze boorden een gat in de buitengevel en brachten spouwmuurisolatie aan. (Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning.) De vloerisolatie ging via het kruipluik. Het was een paar uurtjes werk. Deze winter ga ik vast het verschil merken. Overigens merk ik nu al dat het binnen lekker koel is op hete dagen. Ik ben blij dat ik het heb gedaan!”

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Voorschoten

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten