Voorschoten

Druk bezochte duurzaamheidsmarkt in de Krimwijk

Als mijn cv-ketel kapotgaat, neem ik dan een nieuwe of ga ik over op een hybride warmtepomp? Dit was een van de vragen die gesteld werden tijdens de Duurzaamheidsmarkt in Voorschoten. Op 28 juni vond deze plaats in de Krimwijk.

Gemeente Voorschoten

De Duurzaamheidsbus stond op de Multatulilaan en veel bewoners kwamen een kijkje nemen. De ijscoman was ook aanwezig om voor iedereen een lekker ijsje te scheppen, in totaal 250! De markt was dus goed bezocht. In de bus vond je veel informatie en er waren allerlei apparaten te zien, zoals een hybride warmtepomp, maar ook verschillende isolatiematerialen.

Veel initiatieven

Dat de Duurzaamheidsmarkt juist in de Krimwijk plaatsvond is geen toeval. Deze wijk is aangewezen om als eerste aardgasvrij te worden. Wethouder Hubert Schokker: "Er gebeurt in deze wijk al heel veel op het gebied van verduurzaming. Dit wordt genoemd in onze 'Transitievisie warmte'. Er zijn hier in deze wijk al behoorlijk wat initiatieven ontplooid en daarom hebben we er ook voor gekozen om hier de Duurzaamheidsmarkt te organiseren."

Waardevolle middag

Er waren veel interessante gesprekken en er werden veel vragen beantwoord door medewerkers van de Duurzaamheidsbus en de gemeente. Het ging over allerlei onderwerpen: zonnepanelen, het vervangen van je cv-ketel, het isoleren van je woning en subsidies. Erik van Pienbroek, expert Duurzaamheidsbus: "De vragen die wij krijgen zijn heel divers. Hier in de wijk staan oudere en nieuwere woningen. Bewoners willen graag weten hoe ze de isolatiewaarde van hun woning kunnen verbeteren. Bij een oudere woning ligt het eraan wat er al gedaan is in de woning, bij de nieuwere woningen is de isolatiewaarde wel hoog genoeg, maar vragen mensen bijvoorbeeld of ze wel het juiste glas hebben."

Voor de gemeente was het een waardevolle middag. Door met bewoners in gesprek te gaan kom je erachter wat er leeft in de wijk en je kunt vragen beantwoorden. Alle vragen die gesteld zijn worden verzameld en bij vervolgacties komen we hier zeker op terug. Bekijk hier de video die Unity.nu heeft opgenomen op de dag.

Krimwijk aardgasvrij

Wil je meer weten over het plan voor de Krimwijk, klik hier om het plan te bekijken.