Voorschoten

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket helpt je met verduurzamen

Het Duurzaam Bouwloket geeft gratis advies om je woning te verduurzamen. Je kunt er al jouw vragen stellen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparen en energie opwekken. Het loket is een onafhankelijke en professionele partij en vervult deze rol voor de gemeente Voorschoten.

Persoonlijk stappenplan

Op de website van het Duurzaam Bouwloket vinden huurders en woningeigenaren informatie om de woning te verduurzamen en om energie te besparen.  Woningeigenaren kunnen een vragenlijst invullen en krijgen dan een persoonlijk stappenplan. Ook vind je op de website informatie over bedrijven die de werkzaamheden uit kunnen voeren. Het Duurzaam Bouwloket is onafhankelijk en je kunt hen altijd benaderen als je op zoek bent naar een goed bedrijf om werkzaamheden uit te voeren. Ook helpen ze bij het beoordelen van offertes of beantwoorden ze jouw vragen daarover. Ze weten of de prijs wel marktconform is en of je niet te veel betaalt. En of het bedrijf ook de beste oplossing biedt voor jouw wens. Als dat niet het geval is, dan geven ze ook advies geven hoe het anders of beter kan.

Subsidies

Ten slotte helpt het Duurzaam Bouwloket met het zoeken naar subsidies. Op de website vul je je postcode en huisnummer in en je ziet welke subsidies er voor jou zijn. Je kunt een informatiepakket aanvragen voor de subsidies waar je meer over wilt weten. Daarin staan ook nuttige tips zodat je van tevoren alle informatie die je nodig hebt kunt verzamelen, zoals bonnen en foto’s. Je kunt ook altijd het Energieloket bellen voor vragen. Want een subsidie aanvragen kan soms best ingewikkeld zijn. Zij leggen uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Het Duurzaam Bouwloket helpt je graag verder. Telefonisch, per mail of met een op maat advies via de website. Ze reageren uiterlijk binnen vijf werkdagen op jouw vraag via de website. Alle informatie is gratis!

Hier vind je de website van het Duurzaam Bouwloket.