Voorschoten

Duurzame sportaccomodaties

Aan de slag met het verduurzamen van sportaccomodaties

Op deze pagina vind je informatie over advies en ondersteuning en een overzicht van de beschikbare subsidies en leningen.

Het energiezuiniger maken van sportaccommodaties is belangrijk voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarnaast is het energiezuiniger maken van de gebouwen en installaties van jouw club goed voor de clubkas. Door maatregelen uit te voeren waarmee je energie bespaart, zoals het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van het clubhuis, zorg je voor een besparing op de energierekening.

Advies en ondersteuning

Bij het verduurzamen van de sportaccommodatie kan jouw vereniging begeleiding krijgen van NOC*NSF. De organisatie ontwikkelde een traject dat verenigingen ondersteunt en helpt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ga voor meer informatie naar de website van NOC*NSF.

Sport NL Groen ontwikkelde een tool waarmee sportclubs kunnen zien wat zij kunnen doen om hun sportaccommodaties energiezuiniger te maken. Vul de adresgegevens in van jouw club en krijg onder andere advies over maatregelen om energie te besparen, mogelijkheden voor subsidies en financiering.

Mogelijkheden voor financiering

Sportverenigingen kunnen gebruikmaken van verschillende subsidies en regelingen:

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Voorschoten

Nieuws

Er zijn geen nieuwsberichten