Voorschoten

Bewonersbijeenkomst Noord-Hofland

Door: Gemeente Voorschoten

De gemeente Voorschoten ging op 16 september in gesprek met bewoners van Noord-Hofland om te bepalen hoe Noord-Hofland aangepast wordt op hitte-, droogte- en wateroverlast. Dit werd gedaan in Het Bondsgebouw, met ruim 90 aanwezigen. De belangrijkste opgehaalde informatie wordt in dit bericht genoemd.

Uit deze avond blijkt dat veel inwoners van Noord-Hofland zich zorgen maken over het klimaat en al veel maatregelen hebben genomen in en rond hun huis. De zorgen gaan met name over wateroverlast. Hier worden ook de meeste problemen ervaren, die zich met name voordoen bij de Leidseweg. De aanwezige inwoners hebben al veel maatregelen genomen, zoals een boom in de tuin, klimplanten en een zonnescherm, maar zouden graag nog verder willen met een groen/blauw dak en een regenton. Om dit te kunnen doen is met name een subsidie gewenst, maar ook informatie. Rondom oplossingsrichtingen in de openbare ruimte blijkt dat men zowel oog heeft voor berging op groen (een wadi) en berging op grijs. 

De gemeente gaat aan de slag met de opgehaalde input en onderzoekt welke suggesties en verzoeken meegenomen kunnen worden de wijkaanpak. Daarnaast neemt de gemeente contact op met de aanmeldingen voor de werkgroep en met degenen die een persoonlijke vraag hebben gesteld.

Het gehele verslag, de presentatie en de algemene vragen van de avond zijn te vinden in de Bijlagen van het project Klimaatbestendig Noord-Hofland.

Klimaatadaptatie

Klimaatbestendig Noord-Hofland

Door: Gemeente Voorschoten