Voorschoten

Subsidies en leningen voor woningeigenaren, VVE’s en huurders

Informatie over subsidies en leningen

De overheid stimuleert inwoners om duurzame maatregelen te nemen. Dit doet zij ondermeer met subsidies en leningen. Op deze pagina vind je hier informatie over.

Ga je aan de slag met het verduurzamen van jouw woning of gebouw? Er zijn diverse subsidies en mogelijkheden om dit te financieren. Zowel voor particuliere woningeigenaren als voor VvE’s, ondernemers, stichtingen en verenigingen.

Financiering duurzaam wonen

Ben je eigenaar van een woning, onderdeel van een VvE of huurder, kijk dan in de energiesubsidiewijzer welke financieringsregelingen er voor jou zijn. 

Gemeentelijke duurzaamheidslening

Op 2 november heeft de gemeenteraad besloten om extra budget beschikbaar te stellen voor de gemeentelijke duurzaamheidslening. Dit betekent dat woningeigenaren binnenkort weer een aanvraag kunnen indienen voor een lening om hun woning te verduurzamen. Zodra dit mogelijk is, wordt hierover op dit platform een nieuwsbericht geplaatst. 

Let op: Heeft u een verzamelinkomen tot 60.000 euro per jaar? Dan is het voor u gunstiger om een energiebespaarlening af te sluiten bij het Nationaal Warmtefonds. Voor deze lening geldt dan namelijk een rentetarief van 0%. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op de website van de aanbieder van deze lening. Het Nationaal Warmtefonds werkt in opdracht van de Rijksoverheid. 

Meer informatie over subsidies en leningen voor ondernemers en sportverenigingen vind je hier.