Voorschoten

De overheid stimuleert duurzame initiatieven

Informatie over subsidies en leningen

De overheid stimuleert inwoners en ondernemers om duurzame maatregelen te nemen. Dit doet zij ondermeer met subsidies en leningen. Op deze pagina vind je informatie over stimuleringsmaatregelen.

Ga je aan de slag met het verduurzamen van jouw woning of gebouw? Er zijn diverse subsidies en mogelijkheden om dit te financieren. Zowel voor particuliere woningeigenaren als voor VvE’s, ondernemers, stichtingen en verenigingen.

Financiering duurzaam wonen

Ben je eigenaar van een woning, onderdeel van een VvE of huurder, kijk dan in de energiesubsidiewijzer welke financieringsregelingen er voor jou zijn. Er is op dit moment helaas geen budget meer voor de gemeentelijke duurzaamheidslening van de SVn. Er wordt onderzocht of er meer budget vrijgemaakt kan worden.

Financiering duurzaam ondernemen

Er zijn verschillende subsidies en regelingen die jou helpen bij het verduurzamen van jouw bedrijf. Of het nu gaat om energie besparen, jouw pand isoleren of aardgasvrij ondernemen. We zetten ze voor je op een rij:

Provinciaal:

Landelijk:

Financiering voor sportverenigingen

Je wilt de club verduurzamen? Er zijn enkele subsidies en regelingen speciaal voor sportverenigingen. Zie hiervoor de pagina duurzame sportaccommodaties.

Meer weten over dit project?
  • Gemeente Voorschoten

Nieuws